Een formulier op de website plaatsen

Nadat je een formulier aangemaakt hebt, wil je het uiteraard ook ergens op de website plaatsen. Je hebt hierbij een tweetal opties, namelijk het plaatsen van een formulier op een pagina of het tonen van een formulier in een pop-up wanneer een bezoeker op een button geklikt heeft. Hieronder leggen we de twee opties aan je uit:

Formulier zichtbaar plaatsen op een pagina

Navigeer in het CMS naar de gewenste pagina waarop je een formulier wilt plaatsen. In het tabblad inhoud kan je op het + teken klikken om een widget toe te voegen. Kies hierbij voor de Formulier widget. In deze widget kan je een keuze maken uit alle bestaande formulieren. Kies hierbij je gewenste formulier uit en sla de widget op. Eventueel kan je in de widget een titel invoeren, welke boven het formulier getoond kan worden.

Formulier tonen na het klikken op een button

Navigeer in het CMS naar de gewenste pagina waarop je een button wilt toevoegen. Om een button toe te voegen kies je voor de Button widget. In deze widget kan je het link type aanpassen. Kies als link type voor 'Toon een formulier' en selecteer vervolgens daaronder welk formulier je wilt tonen. Sla de widget op en bekijk in de preview of alles zo naar wens is.