Formulieren - Formulier plaatsen

Na het aanmaken van het formulier en de velden, hoef je alleen nog maar het formulier te plaatsen op de website. Dit doe je door middel van de volgende stappen:

1. Ga in het linkermenu naar Extra pagina’s;

2. Selecteer de extra pagina waar je het formulier wilt plaatsen, bijvoorbeeld formulieren;

3. Voeg een widget toe door op het Groene + teken te klikken en kies voor het Formulier widget. Je kunt het formulier zowel in de grijze als in de blauwe blokken plaatsen. Als je het formulier in een grijs blok plaatst, is hij alleen te zien op die specifieke pagina. Als je het formulier in een blauw blok plaatst, is hij zichtbaar op alle pagina's (Dit gebruik je bijvoorbeeld in de footer met een aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief);

5. Kies bij het tekstvak Titel een titel voor het formulier, bijvoorbeeld Informatie aanvraag;

6. Selecteer bij Formulier het juiste formulier;

7. Klik rechts onderin op Opslaan;

Nu vind je het formulier op de betreffende pagina op je website.