Eigenaar koppelen aan object

Het is noodzakelijk om een eigenaar te koppelen aan een object om een eigenaar te factureren of om afrekeningen te maken.

Koppelen eigenaar

Ga naar het tabblad Inrichting en vervolgens naar objecten. Klik het object aan waaraan je een eigenaar wilt koppelen. Je kan het object ook zoeken via het zoekveld rechts bovenin je scherm.

Wanneer je het object aangeklikt hebt kies je voor het tabblad eigenaar. Klik vervolgens op +Nieuwe eigenaar. Geen een ingangsdatum op en kies de eigenaar via de dropdown. Selecteer de juiste commissieafspraak. Zijn er kostenposten die je wilt verrekenen met de eigenaar? Geef deze dan hier op. Vink vervolgens de periodieke kostenposten aan die voor deze eigenaar van toepassing zijn.

Geef de standaard prijs op. Bij de aangepaste prijs kun je een aangepaste prijs specificeren voor deze kostenpost. Indien je hier niets invult wordt de standaard prijs gebruikt. Stel de waarde in op 0 bij de aangepaste prijs als de kostenpost gratis moet zijn;

Bepaal vervolgens welke toegangsrechten de eigenaar mag hebben. Meer informatie hierover lees je hier. Geef indien van toepassing het kortingspercentage aan wat de eigenaar mag op ontvangen op eigen verblijven. Klik vervolgens op opslaan.

In het overzicht staat de nieuw gemaakte afspraak. Je hebt dan ook gelijk een overzicht van de eigenaar, de afspraak en de aangevinkte periodieke kosten.

Gemaakte afspraak bewerken

Een gemaakte afspraak kun je verwijderen of bewerken indien er nog geen facturen aan gekoppeld zijn. Hiervoor klik je op de ingangsdatum.

Ook bij het aanmaken van een nieuwe afspraak dient rekening gehouden te worden met aangemaakte facturen. Indien deze de nieuwe periode/afspraak overlapt wordt hiervoor een foutmelding gegeven.