Periodes met elkaar vergelijken

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een speciale periode in de statistieken kunt filteren.

1. Speciale periodes aanmaken
2. Speciale periodes bewerken
3. Speciale periodes in de prijslijst
4. Statistieken
5. Gebruik in de zoek & boek widget

Je kunt in de statistieken periodes met elkaar vergelijken. Hiervoor kun je speciale periodes aanmaken, zoals Pasen. Op deze manier kun je inzien hoe Pasen dit jaar zich heeft verhouden tot de jaren ervoor. Hierdoor weet je of je dit jaar vooruitgang hebt geboekt gedurende deze periode.

Speciale periodes aanmaken

Om de speciale periodes voor de statistieken aan te maken:

1. Klik rechts bovenin op het Tandwieltje;
2. Klik in het rechter submenu op Speciale periodes;
3. Klik op Nieuw;

4. Geef de periode een naam en stel de gewenste periode(s) in. Dit kun je voor elk jaar in dezelfde periodegroep doen;
5. Klik op Speciale periode toevoegen.

Speciale periodes bewerken

Wanneer er al een speciale periode is aangemaakt en de datum daarvan is niet correct, dan is het mogelijk om deze periode aan te passen. Ook kun je de periode voor het nieuwe jaar aan de huidige periodegroep toevoegen. Deze aanpassing zal dan ook meegenomen worden in de statistieken.

Om hier te komen:

1. Klik rechts bovenin op het Tandwieltje;
2. Klik in het rechter submenu op Speciale periodes;
3. Klik op de periode die je wilt bewerken.

Speciale periodes in de prijslijst

Wanneer je de speciale periodes hebt ingesteld, dan zul je deze in de prijslijst terugzien wanneer je met je muis over het kalendertje zweeft.

1. Klik in de groene balk op Inrichting;
2. Klik in het rechter submenu op Prijslijsten;
3. Klik op een prijslijst waarvoor je dit wilt inzien;
4. Zweef met je muis op het kalender icoontje.

Door op het weekoverzicht te klikken zie je precies welke dagen in de speciale periode vallen.

Statistieken

Nadat de periode is aangemaakt kun je bij de statistieken deze periode als filter instellen.

1. Klik in de groene balk op Statistieken;
2. Kies waarvoor je de statistieken wilt inzien;
3. Stel de gewenste filters in.

Gebruik in de zoek & boek widget

De speciale periodes kun je ook weergeven op je website via de zoek & boek widget. We adviseren om van elke speciale periode (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren) een pagina aan te maken in het CMS. Op die pagina's kun je vervolgens de zoek & boek widget plaatsen. In de widget heb je de keuze uit 5 type periodes:

• Zonder periode
  • Vaste startdatum/einddatum
  • Volledige speciale periode
  • Eerst mogelijke beschikbaarheid binnen een speciale periode
  • Last minute

Zonder periode

Wanneer je voor deze optie kiest, wordt standaard de statische resultaten getoond.

Vaste startdatum/einddatum

Bij deze optie voer je een start- en einddatum in. De zoek & boek widget laat dan alleen resultaten zien binnen de door jouw opgegeven periode.

Volledige speciale periode

Wanneer je hiervoor kiest, krijg je een dropdown te zien met speciale periodes die je al hebt aangemaakt in Booking Experts. Selecteer de gewenste periode. De zoek & boek widget toont dan alleen de beschikbaarheid in de opgegeven periode. Als je de datum wilt wijzigen, dan doe je dat in Booking Experts, zie punt 2.

Eerst mogelijke beschikbaarheid binnen een speciale periode

Met deze optie wordt de eerst mogelijke beschikbaarheid getoond binnen een speciale periode. Je krijgt twee keer een dropdown te zien. Bij de eerste dropdown selecteer je om welke speciale periode het gaat en bij de tweede dropdown selecteer je de eerst mogelijke beschikbaarheid met een verblijfsduur (weekend, kort weekend, lang weekend, midweek, 1 nacht, 1 week, 2 weken).

Bijvoorbeeld: stel dat je de zomervakantie selecteert als speciale periode en je wil graag de eerst volgende beschikbaarheid zien met een verblijfsduur van 1 week. Dan toont de zoek & boek widget alleen de beschikbaarheid op basis van 1 week in de zomervakantie.

Last minute

Als je wilt laten zien welke aanbod nog last minute beschikbaar is, kies je voor deze optie. Ook hier krijg je een dropdown te zien waarin je de eerst mogelijke beschikbaarheid met een bepaald verblijfsduur kunt bepalen. Bijvoorbeeld last minute een weekendje weg.

Voor het toevoegen van de zoek & boek widget, lees hier.