SMARTCONNECT App door SmartHotel

🇬🇧 English translation

De SmartCONNECT App van SmartHotel geeft je de mogelijkheid om Booking Experts te koppelen aan verschillende externe systemen. In dit artikel leggen we uit hoe je deze kan installeren voor je eigen administratie(s).

1. Instellen van het kanaal
2. Installeren van de applicatie


Voordat je met SmartHotel kunt koppelen dien je contact op te nemen met hun sales team, met hen kun je de voor jouw organisatie specifieke wensen doorspreken. SmartHotel staat open voor maatwerk en kan dus standaard koppelingen naar wens ombouwen voor jouw manier van werken.

Tijdens dit proces zul je met hen de samenwerkingsovereenkomst opzetten en zal de onboarding van start gaan.
Gedurende de onboarding bespreek je de gewenste situatie voor jouw bedrijf en hoe SmartHotel hierbij kan helpen. Op basis van dit gesprek wordt bepaald welke slagen er gemaakt moeten worden en wordt er gekeken naar of bestaande integraties kunnen worden verrijkt met enkele nieuwe regels.

In het systeem van SmartHotel zul je samen met je contactpersoon de advertenties met gewenste restricties inrichten, beschikbaarheid en prijzen worden realtime door de koppeling bijgewerkt.


1. Instellen van het kanaal

Om de SmartCONNECT applicatie te kunnen gebruiken dien je een kanaal aan te maken welke gebruikt kan worden voor de koppeling.

1. Ga naar het Tandwieltje;
2. Kies bij Kanalen voor Nieuw;
3. Selecteer Overig;
4. Vul de gegevens in;

Let op! SmartCONNECT werkt met de eenvoudige prijslijsten op basis van Touroperator instellingen.
Op basis van de eenvoudige prijzen maakt SmartHotel voor de verschillende kanalen Occupancy Based - én Length of Stay prijzen.

5. Voeg het kanaal toe.


2. Installeren van de applicatie

Om de applicatie te kunnen installeren dien je toegang te hebben tot de App Store, er komt in dit geval een marktkraampje boven in je menubalk van Booking Experts te staan. Indien je dit nog niet hebt, vraag Support om de App Store voor je te activeren.

1. Klik op het icoontje voor de  App Store;
2. Kies vervolgens de  SmartCONNECT App;

3. Klik bij de applicatie op  +Installeer;

4. Hier zie je een overzicht van wat de applicatie allemaal kan inzien in je administratie(s);
5. Kies de administratie(s) waarvoor deze applicatie geïnstalleerd moet worden en klik op  Installeer;

6. Klik op Connect om te koppelen;

7. Voer je inloggegevens van SmartHotel in;

8. De app is geautoriseerd. Klik op OK om door te gaan.

De applicatie is succesvol geïnstalleerd! 🎉

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.