E-mail campagne tonen voor talen

Wanneer je een nieuwsbrief wilt versturen in meerdere talen, dan kun je dit gemakkelijk instellen in de e-mail campagne bij tonen voor talen. Ideaal wanneer je je buitenlandse gasten te woord wilt staan of op de hoogte wilt houden.

Hoe werkt dit?

De mailadressen die zijn toegevoegd aan het CMS zijn allemaal voorzien van een taal. Wanneer je een nieuwsbrief wilt versturen naar bijvoorbeeld Duitse mailadressen, dan ontvangen zij alleen een Duitse nieuwsbrief. Afhankelijk van de ingestelde taal bij het mailadres en de taal die bij tonen voor talen is ingevoerd, houdt het CMS hier rekening mee met het versturen van de nieuwsbrief. Op deze manier ontvangen gasten alleen de nieuwsbrief in de taal waarvoor ze zijn aangemeld.

Hoe stel je dit in?

Maak eerst een e-mail campagne aan met de juiste gegevens.

1. Bij de  instellingen vul je in naar welke taal of talen de nieuwsbrief verstuurd moet worden. Het CMS houdt automatisch de taal/talen aan die is/zijn ingevuld bij tonen voor talen.

2. Vul de nieuwsbrief met de gewenste content en controleer ook of de nieuwsbrief goed is vertaald naar de andere talen. Dit wordt meestal binnen 24 uur vertaald. Let op: de link in buttons wordt niet automatisch mee vertaald. Pas dit aan door de juiste URL per taal toe te voegen. Hiervoor klik je op het vlaggetje, selecteer je de juiste taal en voer je de nieuwe URL in.

3. Selecteer bij adressen selecteren de juiste mailadressen. Aangezien de mailadressen zijn voorzien van een taal, zal het systeem bij het versturen van een nieuwsbrief rekening houden met de taal van de ontvanger.

Op basis van bovenstaande krijgt Daphne dus alleen de nieuwsbrief in de Nederlandse taal omdat deze taal is ingesteld bij het mailadres. Wil je enkel een nieuwsbrief versturen naar Duitse of Engelse gasten, dan kun je dit aangeven bij tonen voor talen. Dat doe je door de andere talen weg te halen. Gebruik je bij tonen voor talen alleen Nederlands, dan krijgen Duitse/Engelse mailadressen dus geen nieuwsbrief.

Samengevat: Je hoeft dus geen 3 aparte nieuwsbrieven te maken voor Engels, Duits en Nederlands, maar je maakt 1 e-mail campagne die vertaald wordt en automatisch naar de juiste talen wordt verstuurd.