Groepsboekingen maken

Binnen Booking Experts is het mogelijk om groepsboekingen te maken.

In de backoffice kun je meerdere objecten of kampeerplaatsen vastleggen in één boeking. Handig als een familie of vriendengroep samen wil verblijven.

Groepsboeking via de website

Een gast kan zelf via de website een groepsboeking maken als je de optie multibooking aan hebt staan in het CMS. Deze optie kan je aanzetten via de zoek en boek instellingen. Het vinkje multibooking staat helemaal bovenaan in de zoek en boek instellingen. Meer hierover lees je hier.

Neem je enkel onze zoek en boek af en wens je multibooking aan te zetten? Neem dan even contact met ons op via support@bookingexperts.nl dan zetten wij dit vinkje voor je aan.

Groepsboeking maken of toevoegen vanuit de reservering

Als je een reservering opent, zie je aan de linkerkant de reserveringsgegevens en de informatie over de hoofdboeker. Aan de rechterkant kan je onderliggende reserveringen toevoegen. Klik bij het kopje Boeking op Reservering toevoegen. Vervolgens wordt het planbord geopend en zie je de reservering welke al gemaakt is door middel van de grijze balk. In het planbord kan je naar het object gaan welke je aan deze reservering wilt toevoegen. Klik op de gewenste aankomstdatum op het plusje in de regel van het object welke je wilt gaan toevoegen. Sleep vervolgens naar de gewenste vertrekdatum en klik vervolgens op reservering maken. Vul het aantal personen in. Indien de gast specifiek voor dit object gekozen heeft kan je dit aanvinken.

Wil je meerdere reserveringen koppelen? Dan herhaal je deze stappen.

Groepsboeking toevoegen aan bestaande reservering vanuit planbord

Als je naar het planbord navigeert, kan je vanuit daar onderliggende boeking toevoegen aan een reservering. Zoek de reservering in het planbord op. Wanneer je de reservering aanklikt opent rechts in je scherm een samenvatting van de reservering. Hier kan je klikken op + Voeg reservering toe. Volg de stappen zoals hierboven genoemd bij Groepsboeking maken of toevoegen vanuit de reservering.

Let op! Je kan een maximaal aantal van 52 reserveringen per boeking toevoegen.

De onderliggende reserveringen kunnen andere aankomst- en vertrekdata hebben. Handig als één van de onderliggende gasten een paar dagen langer wil blijven!

Een groepsboeking is niet bedoeld om meerdere reserveringen met verschillende aankomst en vertrekdata te bundelen op 1 factuur. Een overlap in aankomst of vertrek is wel noodzakelijk.

Bijvoorbeeld een zakelijke klant heeft een boeking gemaakt voor 1 juni t/m 15 juni en 1 september t/m 15 september. Hiervoor dien je 2 losse boekingen te maken en kan je groepsboekingen niet gebruiken.

Meer informatie over groepsboekingen lees je hier.