Prijzen invoeren en wijzigen

Heb je een prijslijst aangemaakt? Dan kan je beginnen met het invoeren van de prijzen.

Het invoeren van de prijzen kan je op verschillende manieren doen.

Basisprijslijst

Bedenk eerst of het mogelijk is om gebruik te maken van een basisprijslijst. Het werken met een basisprijslijst geeft veel voordelen. Je vult een basisprijslijst en koppelt hier al je types aan. Voor ieder type kan je een factor toepassen ten opzichte van de basisprijslijst. Factor betekent het automatisch verhogen of verlagen van een prijslijst met een zelf te kiezen percentage en/of bedrag. Wanneer je de basisprijslijst wijzigt wijzigen alle types welke eronder hangen met de juiste factor mee.

Prijskolommen

Bepaal of je wilt gaan werken met nachtprijzen of Length of Stay prijzen. En maak aan de hand hiervan je prijskolommen aan. Length of Stay prijzen zijn prijzen per periode, denk aan een midweek van maandag tot en met vrijdag, een weekend van vrijdag tot maandag of weekprijzen.

Heb je nachtprijzen welke in het weekend hoger zijn? Dan maak je 2 prijskolommen aan. Één voor maandag - vrijdag en één voor vrijdag - maandag.

Ons advies is om te werken met nachtprijzen. Hierdoor kan de prijslijst snel ingevoerd en aangepast worden. Let op: wil je gebruik maken van prijsregels? Dit werkt alleen in combinatie met nachtprijzen.

Wil je voor feestdagen als Pinksteren en Hemelvaartsdag een vaste prijs ontvangen ongeacht wanneer de gast aankomt en hoelang de gast verblijft? Vul dan in het weekoverzicht de vaste prijs in op de data waarop de gast mag aankomen en bij het aantal nachten wat van toepassing is. Let op: je voert hier de prijs in voor het totaal aantal nachten (dus niet de nachtprijs). De nachtprijzen vink je voor deze data dan uit.

Jaar- en weekoverzicht

Als je naar de prijslijsten gaat, zie je standaard het jaaroverzicht. Het jaaroverzicht is bedoeld om jou een globaal beeld te geven van je prijsbeleid. 

Je hebt de mogelijkheid om af te wijken van de jaarperiodes. Dit kun je doen in het betreffende weekoverzicht, daarnaast is het weekoverzicht een goede tool om de prijzen in het jaaroverzicht te controleren. 

Wijkt de prijs in het weekoverzicht af van het jaaroverzicht? Dan is deze overschreven en wordt deze week in het jaaroverzicht geel.

Vlag symbool:

Je ziet een vlag symbool in het jaaroverzicht wanneer er in deze week een feestdag valt. Zweef met je muis over het symbool om te zien welke feestdag het betreft.


Kalender symbool:

Een kalender symbool wordt in het jaaroverzicht weergegeven wanneer je een speciale periode ingevoerd hebt.

Prijzen invoeren en wijzigen

In het prijsoverzicht kun je op verschillende manieren een prijs invoeren en/of wijzigen:

  • Door een prijs in te voeren in één van de beschikbare velden. Dit kan via het jaar- en weekoverzicht;
  • Door de prijsgenerator te gebruiken aan de bovenzijde van de pagina. Hiermee kan je de prijs voor meerdere weken tegelijk invoeren.
  • Door prijzen te exporteren en importeren.

Let op: Als je een prijs van €0,- invoert, dan is de accommodatie gratis te boeken! Laat het vlak leeg of voer een prijs in, maar gebruik nooit €0,-.  

Eenvoudige prijslijst invoeren

Werk je met het kanaal Traum-Ferien dan dien je eenvoudige prijzen in te voeren. Je maakt hiervoor eerst het kanaal Traum-Ferien aan bij de kanalen. Daarna komt het tabblad Eenvoudige prijzen beschikbaar in de prijslijsten. Als je nachtprijzen in de prijslijsten al ingevoerd hebt, kan je deze overnemen vanuit de acties.

Traum-Ferien kan ook werken met weekprijzen van maandag tot maandag. Heb je deze prijzen in je prijslijst staan? Dan hoef je geen eenvoudige prijzen toe te voegen. Let er dan wel goed op dat in het kanaal Traum-Ferien het vinkje eenvoudige prijzen uit staat.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.