Prijslijsten

Om een type aan te kunnen bieden op je website heb je een prijslijst nodig. In de prijslijsten tool bieden we tal van mogelijkheden om op een efficiënte manier je prijzen te overzien, in te voeren en strategisch in te richten gedurende speciale periodes.

Soorten prijslijsten

Elke prijslijst heeft één of twee eigen prijslijsten. Prijzen en Eenvoudige prijzen. Voor je eigen website en vrijwel alle touroperators en resellers werk je met Prijzen. Deze prijslijst geeft je de mogelijkheid om met meerdere prijsperiodes te werken, zoals met o.a. nacht-, midweek-, weekend- en weekprijzen.

Wij adviseren om zoveel mogelijk met nachtprijzen te werken. Dit maakt het invoeren en aanpassen van de prijzen een stuk eenvoudiger. De gast sturen op vaste aankomst- en vertrekdagen kan via het aankomst- en vertrekschema.

Het is mogelijk om naast de standaard prijslijst een eenvoudige prijslijst te gebruiken. Deze eenvoudige prijslijst werkt alleen op basis van nachtprijzen en heb je enkel nodig wanneer je je aanbod wilt aanbieden via de touroperator Traum-Ferien. Om deze prijslijst te kunnen zien, moet je eerst het kanaal Traum-Ferien aangemaakt hebben.

Prijzen invoeren of wijzigen

Om prijzen te kunnen invoeren maak je een nieuwe prijslijst aan. Ga hiervoor naar je prijslijsten. Het invoeren en wijzigen van prijzen kan op verschillende manieren. Voor meer informatie hierover klik hier.

Je kan meerdere types koppelen aan één prijslijst en hier een factor voor instellen. Het aanpassen van je prijzen of nieuwe prijzen voor het volgende jaar klaarzetten gaat dan snel en efficiënt.

Basisprijslijst

Het werken met een basisprijslijst geeft veel voordelen. Je vult een basisprijslijst en koppelt hier al je types aan. Voor ieder type kan je een factor toepassen ten opzichte van de basisprijslijst. Factor betekent het automatisch verhogen van een prijslijst met een zelf te kiezen percentage of bedrag. Wanneer je de basisprijslijst wijzigt, wijzigen alle types welke hieraan gekoppeld zijn met de juiste factor mee.

Wil je de prijzen voor volgend jaar invoeren? Dat is dan met 1 druk op de knop geregeld voor al je types. Een bijkomend voordeel is ook dat je prijsregels maar 1 keer in hoeft te stellen. Meer informatie over prijsregels lees je hier.

Wil je meer weten over het koppelen van prijslijsten aan (meerdere) type(s) met marge klik dan hier.

Overzicht prijslijsten

In het overzicht prijslijsten zie je in één oogopslag welke prijslijsten in gebruik zijn en welke prijslijsten niet in gebruik zijn. Een prijslijst welke in gebruik is, is gekoppeld aan één of meerdere types. In dit overzicht zie je ook de prijsontwikkeling voor de aankomende 52 weken.

Aankomst en vertrek via prijslijst of type

Wanneer een gast mag aankomen en vertrekken kan je bepalen via het aankomst- en vertrekschema maar ook via de prijslijst. Meer informatie hierover lees je hier.

Prijzen klaarzetten zonder boekbaar te zijn

Wil je alvast je prijzen voor volgend jaar invoeren maar mag de gast dit nog niet boeken? Voer de prijzen dan in en vink de data waarvoor de gast nog niet mag boeken uit in de aankomst- en vertrekschema. Meer weten? Klik hier.

Geschiedenis inzien van prijzen

Het is mogelijk om de wijzigingen in te zien die in een prijslijst zijn gedaan. Hiervoor ga je naar de betreffende prijslijst en klik je op het tabblad Geschiedenis. Per wijziging kan je een export uitdraaien.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.