Hoe wordt een prijs samengesteld


Booking Experts berekent altijd de prijs zo voordelig mogelijk voor de gast.

Voorbeeld 1:

De huurprijs is lager dan mijn weekprijs. Hoe kan dat? 

In de meeste gevallen heb je dan ook een weekend + midweek prijs die samen goedkoper is dan de weekprijs. Het systeem kiest dan de samengestelde prijs boven de weekprijs, omdat de gast altijd de laagste huurprijs krijgt. 


Week van maandag tot maandag: € 495,-

Week van vrijdag tot vrijdag: € 495,-

Midweek van maandag tot vrijdag: € 295,-

Weekend van vrijdag tot maandag: € 195,-


Het is in dit geval dus voor de gast voordeliger om een midweek en een weekend te reserveren (€295,- + €195,- = € 490,-) dan een week van maandag tot maandag.

Op de site zal de weekprijs van maandag tot maandag weergegeven worden van € 490,- in plaats van de € 495,- aangezien een midweek en weekend ook van maandag tot maandag loopt. 

Voorbeeld 2:

Stel je hebt 2 kortingsacties ingesteld. Een gast krijgt standaard 10% korting en je hebt ook een last minute korting van 20%.

Wanneer de gast boekt in de periode waarin de last minute korting geldig is zal de standaard korting van 10% niet berekend worden.

Automatische kortingen kunnen niet gecombineerd worden. Het systeem berekent altijd de goedkoopste optie voor de gast bij twee actieve kortingsacties in een bepaalde periode.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.