Prijslijst koppelen aan (meerdere) type(s) met marge

Een prijslijst kan je koppelen aan één of meerdere types. Dit geeft je de mogelijkheid met slechts één enkele prijslijst te werken voor je volledige organisatie, de basisprijslijst.

Bij het koppelen van een type kan je de prijzen verhogen of verlagen voor dat type door middel van een prijsfactor en/of een vast bedrag per nacht.

De bedragen worden automatisch afgerond afhankelijk van de instelling in de prijslijst. Wil je deze instelling wijzigen? Klik dan op de prijslijst en vervolgens op bewerk.

Om te zien hoe de prijs uit komt na het verhogen of verlagen kan deze bekijken door op de knop voorbeeldprijzen te klikken.

Voorbeeld verhogen met een percentage van 10%

Wanneer je de prijzen voor een bepaald type met 10% wilt verhogen ten opzichte van de basisprijslijst geef je de prijsfactor 1,1 in.

Voorbeeld verlagen met een percentage van 10%

Wil je de prijzen met 10% verlagen ten opzichte van de basisprijslijst geef je de prijsfactor 0,9 in.

Koppel indien mogelijk zoveel mogelijk types aan dezelfde prijslijst. Per type bepaal je de prijsfactor en/of het vaste bedrag per nacht. Wil je in de toekomst je prijzen verhogen of verlagen? Dan hoef je alleen de basisprijslijst aan te passen en veranderen de prijzen van alle gekoppelde types mee.

Regel je aankomst en vertrek via je prijslijst? Let er dan wel op dat wanneer je alle types koppelt aan een basisprijslijst deze aankomst- en vertrekmogelijkheden voor alle types gelijk zijn. Afwijkende aankomst en vertrekdagen kunnen geregeld worden via het aankomst- en vertrekschema. Voor meer informatie hierover klik hier.