Kosten rekenen voor extra personen

Kostenposten kun je verplicht mee laten rekenen vanaf een bepaald aantal personen.

Dit kan noodzakelijk zijn in bijvoorbeeld deze situaties:

  • Huur van een object is gebaseerd op standaard 2 personen. Wanneer er voor meer personen geboekt wordt dient vanaf de 3e persoon extra huur in rekening gebracht te worden.
  • Wanneer een bepaalde accommodatie standaard 4 bedden heeft en er voor 5 personen gereserveerd wordt dan dient voor de 5e persoon standaard een bedrag in rekening gebracht worden voor een extra bed.

Zorg ervoor dat de kostenpost verplicht in rekening gebracht wordt. Bij de prijs selecteer je "per persoon" of "per persoon per nacht". Geef aan wie er meetellen.


Wil je voor de 3e persoon kosten in rekening brengen? dan vul je in tel personen mee vanaf 2. Stel je maakt een reservering voor 4 personen, dan zal de kostenpost berekend worden voor de 3e en 4e persoon.

Je kan ook een maximum aantal personen dat meetelt ingeven. Bijvoorbeeld je maakt een reservering voor 8 personen. Voor een reservering met 8 personen zal dan voor 4 personen de kostenpost berekend worden. 


Voorbeeld:

Voor de persoon 1 en 2 wil je geen toeslag berekenen. Je vult dan bij tel personen of huisdieren mee vanaf 2 in.

Je wilt deze kostenpost voor maximaal 4 personen berekenen. Dan vul je bij het maximum aantal personen of huisdieren dat meetelt 4 in.

Maak je een reservering voor 8 personen dan zal de kostenpost 4 keer berekend worden.

Maak je een reservering voor 4 personen dan zal de kostenpost 2 keer berekend worden.

Op deze manier kun je ook een prijs staffel maken in het aantal personen. Tot 4 personen kost het x. Vanaf 4 personen tot 8 personen kost het y, etcetera.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.