Kostenpost en voorraadbeheer

In Booking Experts kan je voor kostenposten voorraadbeheer bijhouden. De kostenpost is dan niet meer bij te boeken als de voorraad op is of je krijgt hiervan een intern bericht zodat je hetgeen kan bijbestellen.

Dit kan heel handig zijn voor bijvoorbeeld kindermeubilair en fietshuur.

Prijs

Op het tabblad prijs kan je wanneer je de soort prijsberekening prijs per stuk, prijs per stuk per nacht, of prijs per verblijf geselecteerd hebt een voorraad ingeven.

Je kan een vinkje zetten bij stop verkoop bij bereiken maximale voorraad. Dan zal de kostenpost niet meer weergegeven worden als de voorraad op is.

Wanneer je dit vinkje uit zet zal de kostenpost nog wel bijgeboekt kunnen worden ook als de voorraad op is, je krijgt dan een intern bericht over de periode waarin je dan een tekort aan de kostenpost hebt.

Ook kan je een maximum aantal per reservering ingeven. Stel je wilt dat een gast maximaal 2 kinderbedjes kan bijboeken dan kan je dat hier ingeven.

Het kan soms beter zijn om voor een paar tientjes een kinderstoel bij te kopen dan dat je door de missende voorraad een reservering van een paar honderd euro misloopt.

Voorraad inzien

In het overzicht van de kostenpost kan je de voorraad inzien door middel van een grafiek.

Dit overzicht laat zien hoe vaak deze kostenpost is geboekt voor de komende maand, afgezet tegen de voorraad.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.