Prijzen importeren en exporteren

In Booking Experts kan je prijslijsten invoeren door middel van importeren.

CSV-bestand downloaden

Open de prijslijst waarvoor je een CSV-bestand wilt downloaden. Klik op het tabblad prijzen en kies de knop importeer. Bij stap 1 kan je het CSV-voorbeeldbestand downloaden.

CSV-bestand vullen

In het CSV-bestand zie je een voorbeeld van hoe je het bestand in kan vullen.

• Bij datum vul je de datum in van de prijs welke je wilt toevoegen.
  • Bij verblijfsduur vul je het aantal nachten in waarvoor de prijs geldig is.
  • In de kolom actief zet je een 1 als de prijs actief moet zijn en een 0 als de prijs inactief moet zijn.
  • In de kolom prijs vul je de prijs in. Vul je een prijs voor 3 nachten in dan vul je hier de totaalprijs voor 3 nachten in, niet de nachtprijs.
  • Sla het bestand op.

Gebruik geen 0-prijzen om een periode niet boekbaar te maken, dit zal anders resulteren in een gratis verblijf.

CSV-bestand uploaden

Wanneer je het CSV-bestand gevuld hebt kan je deze via dezelfde importeer knop uploaden. Dit doe je dan in stap 2 van de import. Via bestand kiezen zoek je het juiste bestand erbij en klik je op uploaden.

Prijzen exporteren

Prijzen kan je ook exporteren. Dit kan je gebruiken als je een bestaande prijslijst wilt aanpassen of de prijslijst wilt delen met een andere partij. Ook voor het snel inactief of actief zetten van prijslijsten kan je de exportfunctie gebruiken. Voor het exporteren van de prijslijst open je de prijslijst en klik je op het tabblad prijzen. Klik vervolgens op de exporteer knop.

Let op! Exporteer je een bestaande prijslijst en wil je hier prijzen voor het volgende jaar aan toevoegen? Laat dan de prijzen uit het verleden, in ieder geval het huidige jaar, staan. Anders worden deze prijzen overschreven en ben je deze kwijt.