Voorzieninggroepen

Voorzieninggroepen worden gebruikt om op je website te kunnen filteren op park en/of type. Ook worden voorzieningen gebruikt om onderscheid te kunnen maken tussen je types en objecten. Je kan bijvoorbeeld filteren op voorziening in je planbord of een gast kan bij het maken van een reservering kiezen voor een object met een specifieke voorziening.

De voorzieninggroepen maak je aan bij de organisatie instellingen. Heb je binnen je organisatie meerdere parken dan stel je de voorzieninggroepen in op één plek voor alle parken.

Soorten voorzieninggroepen

In de voorzieninggroepen kennen we twee soorten voorzieninggroepen. Voorzieningen enkel voor administraties en voorzieningen voor alles.


Voorzieningen enkel voor administraties

Voorbeelden van voorzieningen enkel voor administraties zijn bijvoorbeeld de faciliteiten welke je op het park aanbiedt. Denk aan een zwembad, restaurant, binnenspeeltuin of wellness. Ook activiteiten welke je op het park aanbiedt en wat er in de omgeving te doen is geef je aan in de voorzieningen voor de administratie. Per administratie koppel je de juiste voorzieningen zodat de gast op de website kan filteren op park voorzieningen.


Voorzieningen voor alles

Deze voorzieningen kan je gebruiken voor je types en objecten. Voorbeelden zijn de faciliteiten in de badkamer. Heeft een object een douche of een bad. Zijn er een- of tweepersoonsbedden aanwezig.

Veel gebruikte voorzieningen hebben wij al standaard ingevoerd. Je kan naar wens nog voorzieningen toevoegen. Wil je de gast laten filteren op huisdieren toegestaan en huisdiervrij? Maak dan een voorzieninggroep "huisdieren" aan, met daaronder de voorzieningen "huisdieren toegestaan" en "huisdiervrij".

Voorzieningsgroepen en voorzieningen aanmaken

Om voorzieningen aan te maken, maak je eerst de voorzieningsgroepen aan. Voorzieningen worden namelijk gegroepeerd weergegeven onder de bijbehorende voorzieningsgroep. Meer informatie over het aanmaken van voorzieninggroepen lees je hier. Voor het aanmaken van voorzieningen lees je dit artikel.

Voorzieningen bewerken en verwijderen

Uiteraard is het ook mogelijk om voorzieningen en voorzieningsgroepen te bewerken en verwijderen. Hoe je dit kan doen lees je hier.

Voorzieningen toevoegen aan type/object of aan een administratie

Om voorzieningen te kunnen tonen op je website dien je deze te koppelen aan een type of object of aan een administratie. Klik hier voor meer informatie over het toevoegen van een voorziening aan een type of object. En klik hier voor meer informatie over het toevoegen van voorzieningen aan een administratie.

Voorziening volgorde bepalen

De volgorde waarin voorzieningen worden weergegeven kan je zelf bepalen. Meer informatie vind je hier.

Voorzieningen en OTA's

Voorzieningen worden ook gebruikt door OTA's. Hiervoor koppel je een voorziening aan een gekoppelde kanaalvoorziening. Lees hier alles over voorzieningen en OTA's.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.