Preview Changes will not be visible to customers until published.

Afrekening maken

Om de huuromzet af te rekenen met de eigenaar maak je een afrekening aan. Booking Experts zal automatisch aan de hand van de gemaakte eigenaren afspraken verwachte afrekeningen klaar zetten. Deze verwachte afrekeningen kan je in bulk omzetten naar een conceptfactuur. Meer informatie lees je hier.

Handmatig afrekening aanmaken via Afrekeningen

Je kan op elk gewenst moment handmatig een afrekening maken als bijvoorbeeld het object van eigenaar wisselt of als je een afrekening nodig hebt voor een afwijkende periode.

Je kan een afrekening aanmaken via het tabblad eigenaren en vervolgens afrekeningen.

Hier klik je op nieuw. Je selecteert het object en kiest de periode waarvoor je een afrekening wilt maken.

Handmatig afrekening aanmaken via eigenarenkaart

Het is ook mogelijk om een afrekening aan te maken via de eigenaren kaart. Klik op de eigenaar waarvoor je een afrekening wilt maken. Klik op verhuurafrekening bij het object waarvoor je een afrekening wilt maken. Vul vervolgens de start- en einddatum in.

Na het aanmaken van een afrekening kan je een conceptfactuur maken en versturen naar de eigenaar.

De aangemaakte afrekening krijgt de status nieuw in het overzicht van de afrekeningen.

Indien per abuis een foutieve afrekening is gemaakt en als factuur is verstuurd, dan kun je de factuur crediteren en opnieuw aanmaken.