Type archiveren

Wordt een type niet meer gebruikt? Dan kun je het type archiveren, zodat deze niet meer te benaderen is. In dit artikel wordt uitgelegd wanneer en hoe je een type kunt archiveren.

Een type kun je alleen archiveren wanneer er geen actieve objecten aan gekoppeld zijn. Hiervoor dien je de objecten uit verhuur te halen.

Objecten uit de verhuur halen

De objecten kun je uit de verhuur halen door de inrichting van de betreffende objecten te bewerken en het vinkje 'in de verhuur' uit te zetten. Meer over het uit de verhuur halen van een object, vind je hier.

Denk er bij het archiveren van een cluster type of gegroepeerd type aan dat je ook het virtuele object dat je aangemaakt hebt, uit de verhuur te halen. Dit doe je ook door de inrichting van het virtuele object te bewerken en het vinkje 'in de verhuur' uit te zetten.

Type archiveren

Als je de onderliggende objecten allemaal uit de verhuur hebt gehaald, kun je het type archiveren door via het submenu types op het betreffende type te klikken en daar de button 'archiveren' te gebruiken.

Soms wil je een inrichting wijzigen, maar krijg je een melding te zien waarin staat dat er reserveringen zijn die buiten de verhuurbare inrichting vallen. Dit komt in de meeste gevallen doordat de reserveringen geïmporteerd zijn vanuit een ander systeem. Om deze foutmelding te verhelpen, zul je de startdatum van de huidige inrichting moeten verplaatsen naar een datum in het verleden. Deze datum moet in ieder geval voor de datum van de eerste reservering liggen. Staat er een reservering op de dag van wijziging? Dan dien je een datum te kiezen waarop de reservering in- of uit checkt.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.