Gekoppelde kanalen

🇬🇧 English translation

In dit artikel worden de verschillende koppelingen en kanalen toegelicht.

1. Directe koppelingen
2. Koppeling via Qenner
3. ICal koppelingen
4. Affiliate marketing
5. Monitoring verschillende koppelingen

Je kunt jouw aanbod bij één of meerdere kanalen (ofwel: touroperators) plaatsen. Tegen een vergoeding kun je je aanbod bij deze partijen op de website zetten zodat je vanuit deze partijen nieuwe gasten aantrekt.

Per kanaal kan de koppeling verschillen. Dit houdt in dat de afhandeling van een reservering per kanaal anders kan zijn. Het ene kanaal maakt zelf een factuur voor de gast, welke de betaling bij dit kanaal doet. Het andere kanaal maakt enkel de reservering in jouw systeem waarna je zelf voor de facturatie moet zorgen.


Directe koppelingen

We spreken over een directe koppeling wanneer reserveringen direct in je reserveringssysteem geschoten worden, mét de juiste factuur voor de gast en/of het kanaal. Er zijn twee soorten directe koppelingen.

 • Directe push koppeling > Wij sturen vanuit Booking Experts de gegevens naar het kanaal toe.
  - Booking.com; 
  - Expedia;
  - Glampings.com. 
  - Interhome;
  - Traum-Ferienwohnungen;
 • Directe pull koppeling > Het kanaal haalt de gegevens zelf uit Booking Experts. Hiervoor is het noodzakelijk dat het type niet gearchiveerd is, afbeeldingen heeft, prijzen heeft, en een accommodatie dat in de verhuur is.
  - Belvilla @Leisure (hieronder valt ook: VillaXL en Aanzee.com);
  - Bestcamp;
  - BookUnited;
  - Bungalow.net;
  - Camping and Co; 
  - Eenhuisjehuren (Vakantie Friesland, Vakantie Veluwe en Eenhuisjehuren zijn één en dezelfde organisatie);
  - Ferienhausmiete;
  - Heerlijkehuisjes.nl;
  - Hometogo (hieronder valt ook: Casamundo);
  - PeOos;
  - Vakantie Friesland;
  - Vakantie Veluwe;
  - Urlaub auf Photen - full content koppeling

  Let op: bij het koppelen van de kanalen wordt automatisch de Standaard betalingsregeling gekozen. Dit kun je aanpassen in Booking Experts door naar het  Tandwieltje -> Kanalen te gaan. Hier kun je een kanaal aanklikken en op de blauwe bewerk knop drukken waar je de betalingsregeling kan aanpassen. 

Koppeling via Qenner

Qenner is een tussenpersoon die jouw organisatie kan koppelen met heel veel touroperators. Dit is een pull koppeling, dus Qenner haalt de gegevens op uit Booking Experts. Vervolgens stuurt Qenner deze gegevens door naar de gewenste touroperators. Hoe vaak deze synchronisatie plaatsvindt verschilt per kanaal. Qenner synchroniseert de huurprijzen, verplichte- en bijkomende kosten. Dit wordt ook naar de kanalen gecommuniceerd. Je dient zelf contact op te nemen met Qenner en daar een contract af te sluiten. Qenner kan je vertellen wat de tarieven zijn van de touroperators waarvoor zij de tussenpersoon is en welke gegevens nodig zijn om een koppeling te maken.  

- ANWB Camping/Ucamping/MyCamping/Camping.info (Deze koppelingen lopen via Ctoutvert. Ctoutvert regelt de distributie voor deze kanalen. Qenner ontvangt alles via één kanaal, namelijk het Ctoutvert kanaal).  Let op: In het systeem van Ctoutvert moet je handmatig de kostenposten instellen. Bij veel andere kanalen hoeft dat niet. Ctoutvert kan kostenposten niet uitlezen in de koppeling met Qenner.  Indien je daarbij hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met Ctoutvert. 
- Allcamps/Campingvision (consumentennaam: Allcamps). Let op: Het is aan te raden om contractueel vast te leggen dat inkopen op jouw merknaam niet is toegestaan, want anders adverteren zij op jouw merknaam. Hierdoor wordt adverteren op je eigen merknaam duurder en mensen die rechtstreeks naar jou zoeken, kunnen op de website van Allcamps uitkomen en zo een voor jou duurdere boeking maken;
-  ACSI / Suncamp; 
- BookUnited;
- BungalowSpecials;
- Bungalow.nl;
- BungalowS;
- Dansk Bilferie;
- FriFerie.de
- Holidu;
- Luxcamp;
- Pitchup;
- Pin camp;
- Trekkershutten.nl
- Vodatent; Belangrijk: Reserveringen die gemaakt worden door ACSI en ANWB worden door een derde partij ingeschoten bij Qenner en vervolgens worden deze naar Booking Experts gestuurd. Dit heeft tot gevolg dat de reserveringen niet via het kanaal ACSI terug te vinden zijn in Booking Experts maar via het kanaal ANWB. Dit is momenteel helaas niet anders in te richten door Qenner.
- Voordeeluitjes.nl
- VVV (Ameland, Terschelling, Texel, Waterland van Friesland)


ICal koppelingen

Een iCal koppeling betekent dat de beschikbaarheid tussen twee agenda's gesynchroniseerd wordt. Dit gebeurt door zogenoemde 'linkjes' of codes uit te wisselen tussen de beide agenda's. Veel partijen, waarmee geen directe koppeling bestaat, kunnen wel koppelen via iCal.  

- AirBnB;
- Atraveo;
- Boekjebungalow.
- Flipkey;
- Groepen.nl
- Micazu;
- Natuurhuisje;- 
- Wimdu    


Affiliate marketing

Met affiliate marketing word je beloond voor het doorsturen van bezoekers via een advertentie op je website. Als een doorgestuurde bezoekers vervolgens een reservering maakt, dan krijgt de Affiliate partij hier een beloning voor. Tradetracker regelt affiliate marketing. Via hun platform kan je advertenties verspreiden naar de aangesloten websites. Door deze koppeling zorg je ervoor dat TradeTracker automatisch advertenties kan maken van jouw accommodaties. 
   - TradeTracker.com;
   - Facebook Ads;
   - Google Ads;
   - Marktplaats;
   - Advertentieplanet.nl;
   - Google Hotel Ads.


Monitoring verschillende koppelingen

Booking Experts monitort de koppelingen op fouten. Daarnaast heb je ook zelf inzicht in de status van een koppeling. Dit kan je inzien bij zowel de directe push- als de directe pull koppelingen. Hieronder een voorbeeld van beide mogelijkheden:

 • Bij Traum - Ferienwohnungen staat een groen rondje. Dit betekent dat de koppeling, de prijzen en beschikbaarheid recent nog zijn ge-update zonder fouten;
 • Bij Belvilla geven wij in een grafiek weer waarin je ziet hoeveel activiteit op de koppeling heeft plaatsgevonden vanuit het kanaal. Wanneer je op een staafje gaat staan met je muis, dan  zie je daar een getal. Dit getal geeft het aantal keren weer dat het kanaal in de afgelopen 24 uur de koppeling heeft aangesproken.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.