BEX Payments

BEX Payments is een volledig geïntegreerde betaalprovider waarmee je online- en in-person betalingen ontvangt. BEX Payments is ontwikkeld door Booking Experts in samenwerking met Mollie. Door het gebruik van de techniek van Mollie is de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid gegarandeerd. Alle kaartgegevens worden versleuteld opgeslagen volgens de internationale beveiligingsstandaard PCI-DSS.

Belangrijk! De bestaande koppeling met Mollie is vervangen door BEX Payments. Nieuwe ontwikkelingen zullen dus alleen uitgebracht worden op de BEX Payments app.

Installatie

Om BEX Payments te gebruiken, installeer je de app in de App Store. Log vervolgens in met jouw bestaande Mollie account of maak een nieuw Mollie account aan.

Zorg ervoor dat jouw account admin- of developerrechten heeft, zodat je BEX Payments toegang kunt geven tot één of meerdere Mollie organisaties.

Wanneer je jouw Mollie organisatie(s) gekoppeld hebt met de BEX Payments app, kun je per Mollie organisatie/websiteprofiel aangeven welke Booking Experts administratie(s) gekoppeld moet(en) worden.

Betaalmethodes

BEX Payments ondersteunt betaalmethodes van over de hele wereld. Denk aan: Creditcard, iDeal, PayPal, Apple Pay, Bancontact, SOFORT, Giropay, EPS, KBC/Belfius, PostePay, Przelewy24, SEPA-overboeking.

Dankzij de naadloze integratie worden actieve betaalmethodes automatisch aangemaakt in jouw Booking Experts administratie. Lees hier meer over betaalmethodes.

Deze betaalmethodes zijn instelbaar per debiteurtype. Zo kun je per betaalmethode instellen of het geldig is voor reserveringen, eigenaren en kanalen.

Integratie met de checkout portal in BEX CMS

BEX Payments is geïntegreerd met de checkout portal. Doordat BEX Payments volledig in de boekingsflow is geïntegreerd, wordt online boeken nog makkelijker voor jouw gasten en dat ga je merken in jouw conversiecijfers..

Jouw gasten selecteren in Booking Experts de gewenste betaalmethode en worden doorgestuurd naar de betaalpagina van Mollie. Binnen een paar clicks is de betaling afgerond.

In-person betalingen

BEX Payments ondersteunt ook in-person betalingen. Op dit moment bestel je jouw pin-terminal in jouw Mollie account. Zodra de pin-terminal is geactiveerd, wordt deze automatisch als betaalmethode in Booking Experts aangemaakt. Koppel de betaalmethode aan een of meerdere kassa's en start met het ontvangen van in-person betalingen. Lees hier meer over pin-terminals.

Factuur

De transactiekosten worden door Booking Experts gefactureerd. Deze kosten worden ingehouden op de uitbetaling en hoef je daarom dus nooit zelf over te maken.

De uitbetaling vindt dagelijks, wekelijks of maandelijks plaats en wordt door Mollie uitgevoerd. Vandaar dat je op het bankafschrift Mollie in plaats van BEX Payments ziet staan.