Boeken op plattegrond

🇬🇧 English translation

In dit artikel wordt een uitleg gegeven over het aanmaken, inrichten en boeken op een plattegrond.

1. Kaart uploaden
2. Accommodaties markeren
3. Markers verplaatsen
4. Markers verwijderen
5. Kaart activeren
6. Voorkeurskosten rekenen

Wanneer je beschikt over een plattegrond dan kun je deze gebruiken om de bezoeker tijdens het reserveringsproces een accommodatie te laten kiezen op de plattegrond. Zo kan de bezoeker zijn/haar perfecte plaats uitzoeken. Hiervoor heb je de module 'Kaart' nodig. Wanneer de module beschikbaar is komt er in het rechter zijmenu van het tabblad ‘Inrichting’ een nieuw tab: ‘Kaart’. Staat dit niet aan bij jou? Stuur dan een e-mail naar support@bookingexperts.nl.

Kaart uploaden

Je uploadt een kaart als volgt:

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Kies in het rechtermenu voor Kaart;
3. Kies het gewenste bestand;

Let op: Zorg ervoor dat je een kwalitatief goede kaart kunt uploaden. Bij voorkeur gebruik je het formaat .png.

4. Klik op de button Uploaden.

Het uploaden kan even duren, omdat we op de achtergrond ervoor zorgen dat de kaart er perfect uit komt te zien. Door de pagina te verversen, kun je zien of de kaart geüpload is. Als de kaart ge-upload is, kunnen de beschikbare accommodaties of kavels gemarkeerd worden. Daarover hieronder meer.

Accommodaties markeren

In de linker kolom vind je een overzicht van het aantal reeds gemarkeerde accommodaties en de accommodaties die nog niet zijn verwerkt. Deze lijst hoeft niet leeg te zijn, je kan namelijk gegroepeerde accommodaties hebben welke niet gemarkeerd kunnen worden. De kaart markeer je als volgt:

1. Klik links bovenaan de kaart op de marker;
2. Klik in het midden van de accommodatie zodat het duidelijk is om welke accommodatie het gaat;

3. Klik op het drop-down menu en selecteer de gewenste accommodatie;
4. Klik ten slotte op de button Opslaan

Let op: Heb je per ongeluk de verkeerde accommodatie gekoppeld? Dan pas je dat eenvoudig aan door op de marker te klikken. Je klikt dan op het dropdownmenu en selecteert een andere accommodatie. Vervolgens klik je op de button Opslaan.

Markers verplaatsen

Heb je de markers verkeerd geplaatst? Dat kan je de positie op de kaart wijzigen.

1. Klik links bovenaan de kaart op het vierkantje met potlood;
2. Je kunt nu op een marker klikken. Hou de muis ingedrukt en versleep de marker naar de gewenste plaats;
Let op: Je kunt dit voor meerdere markers tegelijkertijd doen.
3. Klik links bovenaan de kaart op de button Opslaan

Markers verwijderen

Misschien wil je markers helemaal verwijderen, bijvoorbeeld als je een gedeelte van je terrein anders indeelt.

1. Klik links bovenaan de kaart op het prullenbakje;
2. Je kunt nu klikken op de markers die je wilt verwijderen;

Let op: Je kunt meerdere markers tegelijkertijd verwijderen door op elke marker te klikken.

3. Klik links bovenaan de kaart op de button Opslaan

Kaart activeren

Wanneer je alle accommodaties hebt ingetekend kun je de kaart op actief zetten door het schuifje om te zetten.

Voorkeurskosten rekenen

Je kunt extra kosten bij de gast in rekening brengen als deze op de kaart een specifieke accommodatie reserveert. Hiervoor maak je een kostenpost aan waarbij je aangeeft dat er sprake is van  Voorkeurskosten.