Een formulier aanmaken

Klik hier om in het BEX CMS naar de formulieren te gaan. Op deze pagina kan je rechtsboven klikken op de knop 'Formulier toevoegen'. Je krijgt vervolgens een dropdown te zien, waarin je kan kiezen uit enkele kant-en-klare formulieren of een leeg formulier, welke naar wens samengesteld kan worden.

Formulier instellingen

De instellingen van een formulier kunnen bewerkt worden in het tabblad 'Instellingen'. Je kan hier de volgende opties instellen:

• De naam van het formulier
  • De tekst van de knop om het formulier te versturen
  • Een URL invoeren van een bedankpagina
  • Het invoeren van een reCAPTCHA score t.b.v. de spambeveiliging
  • Een bericht welke getoond wordt bij een succesvolle en een foutieve reactie.

Formulier velden

De velden welke je in het formulier wilt tonen kunnen ingesteld worden in het tabblad 'Velden'. Door rechtsboven op de knop 'Veld aanmaken' te klikken krijg je een dropdown te zien met allerlei soorten velden, zoals een veld voor een lange of korte tekst, een veld waarbij een datum geselecteerd kan worden en meerdere checkbox en dropdown velden. In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg over al deze soorten velden.

Formulier reacties

Wanneer een bezoeker op de website een formulier verzonden heeft, zal deze reactie zichtbaar zijn in het CMS. Ben je benieuwd naar de reacties op een formulier? Open een formulier in het CMS en bekijk in het tabblad 'Reacties' alle reacties van de bezoekers. Door in de kolom 'Gemaakt op' op de datum en tijdstip te klikken, kan je de reacties op alle gevraagde velden zien.

Alle verkregen reacties op formulieren kunnen worden doorgeschoten naar externe systemen. Zo beschikt het BEX CMS over een directe koppeling met Pipedrive en Zapier. Door een connectie te maken met Zapier, heb je de mogelijkheid om de reacties naar vele externe tools door te schieten, zoals Mailchimp, Teamleader, Salesforce en nog veel meer!

Formulier acties

Voor ieder formulier is het mogelijk om bepaalde Acties in te stellen die worden uitgevoerd wanneer er een formulier reactie binnenkomt. In het tabblad 'Acties' kunnen de volgende acties ingesteld worden:

• E-mail versturen
  • Nieuwsbrief inschrijving
  • Naar Zapier sturen
  • Naar Pipedrive sturen

Wist je dat je een formulier kan kopiëren? Dit is handig wanneer je een soortgelijk formulier wilt gebruiken als een formulier welke je al in gebruik hebt. Je kan een bestaand formulier kopiëren door het formulier te openen en rechtsboven op de knop 'Kopieer' te klikken.