Betalingen

Het innen van betalingen behoort tot de kern van jouw werkzaamheden. Binnen Booking Experts gaat dit grotendeels automatisch door een koppeling met Mollie of Pay Payments. Naast de online betalingen via de betaalprovider kun je natuurlijk ook overboekingen, contante betalingen en pin betalingen ontvangen. Ook komt het voor dat je facturen dient te betalen. Denk hierbij aan een verhuurafrekening. Dit kun je makkelijk doen middels een batchbetaling. Zijn gasten te laat met betalen? Je kunt in Booking Experts gemakkelijk herinneringen sturen.

Betalingen ontvangen

Online betalingen kun je via Mollie of Pay Payments ontvangen. Na het maken van een boeking zal de gast in de zoek & boek doorgestuurd worden naar de betaalprovider voor het maken van een aanbetaling. Deze aanbetaling zal direct de betaalstatus updaten. Daarnaast zal de gast een betaallink in de boekingsbevestiging zien om zo het overige deel te betalen.

De meeste betalingen zullen op deze manier worden afgehandeld. Ook komt het soms nog wel eens voor dat je overboekingen ontvangt. Deze betalingen dien je handmatig toe te voegen aan de boeking/factuur.

Om snel overboekingen te koppelen aan facturen of boekingen kun je banktransacties inlezen. Lees hier meer over banktransacties.

In Booking Experts kun je ook gebruik maken van kassamodule. Hier kun je contante- en pinbetalingen ontvangen. Ook kun je pinbetalingen direct koppelen aan kassafacturen. Lees hier meer over de kassa module.

Via Pay Payments en Mollie is het mogelijk om een pinapparaat aan te schaffen. Handig! Zo heb je zowel de online betalingen als de betalingen op locatie in één omgeving.

(Terug) betalingen uitvoeren

Er zullen verschillende momenten zijn wanneer jij een bedrag moet uitkeren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verhuurafrekeningen, borg terugbetalen of korting.

Naast het ontvangen van betalingen, kun je Mollie ook gebruiken voor het terugbetalen van openstaande bedragen. Hierbij is het van belang dat de betaling door de gast ook via Mollie is verlopen. Het bedrag zal automatisch teruggestort worden aan de gast.

Om in bulk betalingen te doen aan gasten of eigenaren kun je een batchbestand aanmaken. Lees hier meer over batchbestanden.

🇩🇪 🇬🇧

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.