Berichtsjablonen aanpassen, herstellen en uitzetten

Berichtsjablonen kan je naar wens aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de begroeting aan te passen van geachte naar beste.

Berichtsjabloon aanpassen

Om een berichtsjabloon aan te passen ga je naar sjablonen en klik je op het sjabloon welke je wenst aan te passen. Vervolgens klik je op bewerk. Bekijk het artikel Tags voor auto e-mails en sjablonen voor alle verschillende tags weke gebruikt kunnen worden. Hier zie je onder het kopje Boeking de verschillende begroetingsmogelijkheden. Kopieer de tag welke je wenst toe te voegen en vervang de tag welke al in het sjabloon staat.

Verder kan je alle teksten tussen de tags naar wens aanpassen.

Let op: De tekst tussen de haakjes zijn tags die gegevens uit het systeem halen. Het is dan ook belangrijk geen wijzigingen te maken in de tekst tussen de betreffende haakjes!

Berichtsjabloon herstellen

Heb je per ongeluk tags verwijderd dan kun je een berichtsjabloon herstellen. Hiervoor ga je naar het sjabloon en klik je op herstel. Het sjabloon wordt dan weer teruggezet naar de basis instellingen.

Heb je per ongeluk op herstellen geklikt? Op dezelfde dag kan je in de staging omgeving de instellingen van het sjabloon nog terugvinden en kopiëren.

Berichtsjablonen uitzetten en aanzetten

Wanneer je een berichtsjabloon niet wenst te gebruiken kan je deze uitzetten door het vinkje voor het sjabloon uit te vinken. Uiteraard kan je het vinkje weer aanzetten als je het sjabloon weer wilt gaan gebruiken.