Takenmodule

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit support artikel lees je hoe je de takenmodule kan gebruiken en wat alle gegevens en filters inhouden.

Met de module taken krijg je overzicht in allerlei zaken die op een bepaalde dag geregeld moeten worden. Dit kunnen zaken zijn met betrekking tot de schoonmaak voor vertrekkende dan wel aankomende gasten, zaken die klaargezet dienen te worden voor aankomst en zaken die door de technische dienst hersteld moeten worden.

1. Ingeplande taken
2. Ingeplande taken - Totalen
3. Afgeronde taken
4. Afgeronde taken - Totalen
5. Doorbelastbare taken
6. Doorbelastbare taken - Totalen
7. Nagekeken taken
8. Nagekeken taken - Totalen

Ingeplande taken

Bij ingeplande taken krijg je gelijk het overzicht van de taken die reeds ingepland zijn. Standaard zie je de taken tot en met vandaag.

1. Is de data rood gekleurd? Dan wil het zeggen dat de taak reeds gebeurd had moeten zijn.
  2. Wordt er een alarmbelletje weergegeven? Dan is er sprake van een wissel in de betreffende accommodatie.
  3. In het overzicht zie je gelijk wanneer op de betreffende accommodatie de volgende check-in plaatsvindt.
  4. Een taak kun je bewerken door op de taak te klikken.
  5. Je kunt taken per dag bekijken of voor een bepaalde periode bekijken door gebruik te maken van de Kalender.
  6. Je kunt taken filteren op takenlijst om alle taken van die lijst te bekijken.
  7. Je kunt taken exporteren door op Export te klikken.
  8. Je kunt handmatig een nieuwe taak aanmaken door te klikken op Nieuwe taak.
  9. Je kunt alle ingeplande taken tegelijkertijd afronden door op Rond al deze taken af te klikken.
  10. Taken die afgewerkt zijn kun je afvinken zodat deze naar het overzicht van de Afgeronde taken gaat.

Ingeplande taken - Totalen

Van de ingeplande taken kun je de totalen in de periode nakijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor de aankomende aankomst week zien hoeveel linnenpakketten, kinderstoelen etc. nodig zijn.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Ingeplande taken;
3. Selecteer het tabblad Totalen;
4. Indien gewenst kun je filteren op periode en/of takenlijst;
5. Indien gewenst kun je deze gegevens exporteren door op Export te klikken.

Afgeronde taken

Taken die afgevinkt worden komen in het overzicht van afgeronde taken. Wanneer je wilt kun je een taak terug laten zetten naar het overzicht van ingeplande taken door het vinkje uit te zetten.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Afgeronde taken;
3. Indien gewenst kun je filteren op datum en/of takenlijst;
4. Indien gewenst kun je het overzicht printen door op Print te klikken;
5. Indien gewenst kun je het overzicht exporteren door op Export te klikken.
6. Wanneer je een taak terug wilt plaatsen naar het overzicht van de ingeplande taken kun je het vinkje uitzetten.

Afgeronde taken - Totalen

Van de afgeronde taken kun je de totalen in de periode nakijken. Zo kun je bijvoorbeeld van de afgelopen maand zien hoeveel linnenpakketten, kinderstoelen etc. er afgenomen zijn.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Afgeronde taken;
3. Selecteer het tabblad Totalen;
4. Indien gewenst kun je filteren op periode en/of takenlijst;
5. Indien gewenst kun je deze gegevens exporteren door op Export te klikken;
6. Indien gewenst kun je de gegevens printen door op Print te klikken.

Doorbelastbare taken

Taken die zijn afgerond en die moeten worden belast vind je terug in de doorbelastbare taken.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Doorbelastbare taken;
3. Indien gewenst kun je filteren op datum en/of takenlijst;
4. Indien gewenst kun je ook filteren op gefactureerde- en niet gefactureerde taken;
5. Indien gewenst kun je het overzicht printen door op Print te klikken;
6. Indien gewenst kun je het overzicht exporteren door op Export te klikken.

Doorbelastbare taken - Totalen

Van de doorbelastbare taken kun je de totalen in de periode nakijken.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Doorbelastbare taken;
3. Selecteer het tabblad Totalen;
4. Indien gewenst kun je filteren op periode en/of takenlijst;
5. Indien gewenst kun je ook filteren op gefactureerde- en niet gefactureerde taken;
6. Indien gewenst kun je deze gegevens exporteren door op Export te klikken;
7. Indien gewenst kun je de gegevens printen door op Print te klikken.

Nagekeken taken

Sommige taken die afgevinkt worden wil je graag nog extra nagekeken hebben door bijvoorbeeld een collega. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taken die je wilt doorbelasten aan de eigenaar. Deze nagekeken taken kun je in dit overzicht terugvinden.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Nagekeken taken;
3. Indien gewenst kun je filteren op datum, takenlijst dan wel op gefactureerd ja/nee;
4. Indien gewenst kun je het overzicht printen door op Print te klikken;
5. Indien gewenst kun je het overzicht exporteren door op Export te klikken.

Nagekeken taken - Totalen

Van de nagekeken taken kun je de totalen inzien van de taken die nagekeken zijn in een bepaalde periode.

1. Ga naar het tabblad Taken;
2. Kies in het rechter submenu voor Nagekeken taken;
3. Selecteer het tabblad Totalen;
4. Indien gewenst kun je filteren op periode, takenlijst, gefactureerd ja/nee;
5. Indien gewenst kun je deze gegevens exporteren door op Export te klikken;
6. Indien gewenst kun je de gegevens printen door op Print te klikken.