Geblokkeerde periode

Accommodaties kun je voor een bepaalde periode blokkeren voor verhuur, bijvoorbeeld in verband met een verbouwing.

Blokkeren individuele accommodatie

1. Zoek via het Algemene Zoekveld de accommodatie die je wilt blokkeren voor verhuur;
2. Klik bij beschikbaarheid in de agenda op de dag waarop je een geblokkeerde periode wilt toevoegen;
3. Kies vervolgens voor Nieuwe geblokkeerde periode;

4. Geef een start- en einddatum en geef de reden van blokkeren op en klik op Geblokkeerde periode bewaren;

5. De periode staat nu in de kalender. Deze periode kun je desgewenst bewerken of verwijderen door op de periode te klikken.

Blokkeren gegroepeerd type

Het blokkeren van een gegroepeerd type werkt hetzelfde als hierboven omschreven. Echter kan het zijn dat doordat het gegroepeerde type wordt geblokkeerd, de onderliggende accommodaties ook geblokkeerd moeten worden. Dit gebeurd niet automatisch. Bij een gegroepeerd type krijg je daarom de mogelijkheid een geblokkeerde periode te kopiëren naar de onderliggende types.

Let op! Dit is alleen om de geblokkeerde periode aan te maken. Als je een geblokkeerde periode wenst te bewerken of te verwijderen, zal dit op de individuele gekoppelde accommodaties moeten gebeuren.

Accommodatie blokkeren voor verhuur namens eigenaar

Indien de eigenaar de mogelijkheid heeft om geblokkeerde periodes aan te maken / te bewerken dan kun je een geblokkeerde periode aanmaken namens de eigenaar. De eigenaar kan deze geblokkeerde periode dan zelf weer verwijderen of bewerken indien nodig.

Overzicht geblokkeerde periodes

In Booking Experts kun je in een totaaloverzicht zien welke geblokkeerde periodes er zijn aangemaakt. Dit overzicht kun je filteren op periode en desgewenst exporteren. Eventueel kun je ook geblokkeerde periodes importeren.

1. Ga naar het tabblad Inrichting;
2. Kies in het rechter submenu voor Geblokkeerde periodes;
3. In het filter kun je eventueel een selectie maken voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld alleen toekomstige blokkeringen;
4. Via Export kun je de blokkeringen exporteren.

Je kunt een overzicht van blokkeringen importeren. Wanneer je klikt op Import dan kun je een voorbeeld bestand downloaden. Deze kun je dan vervolgens invullen om deze te importeren.

Blokkeren via het planbord

Accommodaties kunnen ook via het planbord worden geblokkeerd voor verhuur.

1. Ga naar het Planbord;
2. Selecteer
de periode die je wilt blokkeren;
3. Klik op Maak blokkering in het pop-up scherm;
4. Klik op Meerdere blokkeren indien je meer accommodaties van dit type wil blokkeren.

In het overzicht kun je nu selecteren welke accommodaties je in één keer wil blokkeren.