Periode blokkeren

Objecten kun je voor een bepaalde periode blokkeren voor de verhuur, bijvoorbeeld in verband met onderhoud. Op deze manier hoef je ze niet volledig uit de verhuur te halen.

Blokkeren individueel object

Wil je één specifiek object blokkeren? Dan ga je naar het submenu geblokkeerde periodes. Hier kun je via de button '+Nieuw' een nieuwe geblokkeerde periode aanmaken. Bovendien kun je meerdere geblokkeerde periodes aanmaken door het gebruiken van de button '+Meerdere' toevoegen.

Blokkeren via het planbord

Objecten kunnen ook via het planbord worden geblokkeerd voor de verhuur. Ga daarvoor naar het planbord en selecteer de periode die je wilt blokkeren. Klik op 'blokkeren' in het volgende scherm als je slechts één object wilt blokkeren. Wil je meerdere objecten van hetzelfde type tegelijk blokkeren voor deze periode? Dan kun je op 'meerdere blokkeren' klikken.

Blokkeren gegroepeerde types

Het blokkeren van gegroepeerde types werkt hetzelfde als voor een individueel object. Echter kan het zijn dat de onderliggende objecten ook geblokkeerd dienen te worden. Aangezien dit niet automatisch gebeurt, krijg je bij gegroepeerde types daarom de mogelijkheid om een geblokkeerde periode te kopiëren naar de onderliggende objecten.

Dit geldt alleen voor het aanmaken van de geblokkeerde periode. Als je een geblokkeerde periode wenst de bewerken of te verwijderen, zal dit per individueel object moeten gebeuren.

Blokkeren van objecten voor de verhuur namens de eigenaar

Het is mogelijk om objecten te blokkeren voor de verhuur namens de eigenaar, maar je kunt de eigenaar ook zelf de mogelijkheid geven om blokkeringen te maken en bewerken.

Hiervoor dient de eigenaar de rechten 'eigenaar kan geblokkeerde periodes inzien' en 'eigenaar kan geblokkeerde periodes bewerken' aan hebben staan. Hoe je de eigenaar deze rechten kunt geven, lees je hier.


🇬🇧🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.