Reservering maken

Reservering maken in de backoffice

In de backoffice kun je een reservering maken door te klikken op de knop + Reservering. Daar kies je de gewenste filters. Vervolgens klik je achter de gewenste regel op Bekijk. Aan de rechterkant verschijnt dan een proefberekening, gemaakt op basis van de ingestelde filters.

Tip: door het filter voor het kanaal te gebruiken, kun je zien wat de prijs zou zijn als iemand via een ander kanaal boekt. Zo kun je bijvoorbeeld controleren of prijzen bij touroperators gelijk zijn.

Ten slotte klik je rechts onderaan op de groene knop Reserveer. Je komt dan in het reserveringsscherm. Hier vul je alle informatie in. Aan de rechterkant zie je direct de proefberekening die mee wijzigt als je de data aanpast of extra personen toevoegt.

Vul alle NAW-gegevens in en klik onderaan op Reservering toevoegen. Je komt nu in het reserveringsscherm terecht. Hier kan je de reservering bevestigen, de factuur versturen, eventueel extra's bijboeken en wijzigen doen. Lees voor meer informatie hierover de artikelen Reservering inzien en wijzigen en Betalingen, gast en kanaal factuur.

Reservering maken via het planbord

Je kan ook reserveringen maken via het planbord. Hiervoor open je het planbord en voer je het gewenste aantal personen en eventuele overige filters in. Vervolgens klik je op de gewenste datum en klik je op Reservering maken. Je komt dan terecht in het reserveringsformulier. Vul alle informatie in. Aan de rechterkant zie je direct de proefberekening die mee wijzigt als je de data aanpast of extra personen toevoegt.

Vul alle NAW-gegevens in en klik onderaan op Reservering toevoegen. Je komt nu in het reserveringsscherm terecht. Hier kan je de reservering bevestigen, de factuur versturen, eventueel extra's bijboeken en wijzigen doen. Lees voor meer informatie hierover de artikelen Reservering inzien en wijzigen en Betalingen, gast en kanaal factuur.

Wist je dat je in het planbord na het invoeren van het aantal personen en het selecteren van een periode bij een object gelijk de prijs kan zien? Wanneer er voor de periode geen prijs bepaald is of als je een verkeerde aankomst- of vertrekdag gekozen hebt krijg je hiervan gelijk een melding te zien.

Reservering maken vanuit de accommodatie kalender

Je kan ook per object de kalender bekijken. Vanaf daar kan je ook een boeking maken. Dit is handig als iemand belt en perse in een bepaald object wil verblijven. Je kan daar snel zien op welke dagen het object nog vrij is.

Zoek hiervoor het desbetreffende object op. Hiervoor kan je het zoekveld rechts boven in je scherm gebruiken. Op het tabblad beschikbaarheid wordt de kalender weergegeven. Hier kan je een nieuwe reservering toevoegen door op de datum te klikken en vervolgens op nieuwe reservering. Daarna kan je alle gastinformatie invoeren. Aan de rechterkan zie je direct de proefberekening die mee wijzigt als je de data aanpast of een extra persoon toevoegt.

Vul alle NAW-gegevens in en klik onderaan op Reservering toevoegen. Je komt nu in het reserveringsscherm terecht. Hier kan je de reservering bevestigen, de factuur versturen, eventueel extra's bijboeken en wijzigen doen. Lees voor meer informatie hierover de artikelen Reservering inzien en wijzigen en Betalingen, gast en kanaal factuur.

Reservering maken via de website

Via de zoek en boek kan men een reservering maken. Na het maken van de reservering, komt de gast op de bedank pagina terecht. De gast ontvangt ook automatisch een reserveringsbevestiging. In Booking Experts zie je terug dat de reservering gemaakt is. Dat zie je terug aan een rood balletje op het tabblad Reserveringen. Als je klikt op Reserveringen zie je netjes de nieuwe reservering terug in het overzicht. Vanaf hier kun je de reservering inzien, door op het reserveringsnummer te klikken aan de linkerkant.

Reservering voor eigenaar maken in de backoffice

Het is mogelijk om voor een eigenaar in de backoffice een reservering te maken voor zijn eigen object. Je doet dit, zodat de reservering op het juiste kanaal terecht komt en zodat het systeem bijhoudt hoeveel nachten de eigenaar zelf gereserveerd heeft.

Let op: dit kun je alleen doen als een eigenaar 'Actief' is.

Voor het maken van een reservering voor een eigenaar zoek je de eigenaar op in Booking Experts. Hiervoor kan je de zoekbalk bovenin je scherm gebruiken. Klik vervolgens op de knop Reserveren in de backoffice bij het object waar je een reservering voor wenst te maken. Vul het reserveringsformulier in en klik op Reservering toevoegen. De reservering is nu gemaakt onder het kanaal 'Eigenaren'.