Gasten

πŸ‡¬πŸ‡§ English translation

In dit artikel wordt een uitleg gegeven over een gastenkaart, hoe je een nieuwe gast kunt aanmaken en hoe kunt filteren op gasten.

1. Nieuwe gast aanmaken
2. Documenten toevoegen aan gastenkaart
3. Een nieuwe reservering maken
4. Bewerken/verwijderen van gastenkaart
5. Gasten filteren
6. Gasten toegang verlenen tot 'Mijn omgeving'

Van alle gasten die via de website een reservering maken of in de backoffice een reservering voor aangemaakt wordt, wordt een gastenkaart aangemaakt. Hier staan alle persoonlijke gegevens in van de gast.

Nieuwe gast aanmaken

1. Ga naar het tabblad Gasten;
2. Klik vervolgens op Nieuwe Gast;
3. Vul de gegevens in en klik op Opslaan.

Documenten toevoegen aan gastenkaart

Je kunt documenten zoals bijvoorbeeld een kopie legitimatie toevoegen aan de gastenkaart.

1. Zoek de gast door gebruik te maken van het Algemene Zoekveld;
2. Open de gastenkaart door op de Naam te klikken;
3. Sleep documenten naar het vak of klik in het vak op documenten te selecteren.

Een nieuwe reservering aanmaken

Vanuit de gastenkaart kun je een nieuwe reservering starten. Dit is vooral handig voor het invoeren van langere arrangementen. De gastgegevens zijn dan direct ingevoerd.

1. Zoek de gast via het Algemene Zoekveld;
2. Open de gast door op de naam te klikken;
3. Klik op Nieuwe Reservering;
4. Kies voor Via Reserveringsformulier om direct een reservering te kunnen starten. Kies voor Doorzoek alle accommodaties om de juiste accommodatie te vinden (gelijk als de gele button + reservering).

Bewerken/Verwijderen van gastenkaart

1. Zoek de gastgegevens via het Algemene Zoekveld;
2. Selecteer de gast door op de Naam te klikken;
3. Klik op Bewerk om de gastgegevens te bewerken;
4. Pas de gegevens aan of klik op Verwijder om de gastgegevens te verwijderen.

Gasten filteren

Je kunt gastgegevens filteren om bijvoorbeeld een actie te maken voor gasten die een nieuwsbrief ontvangen of die meer dan twee keer het park hebben bezocht.

1. Ga naar het tabblad Gasten;
2. Gebruik de filters in het scherm om de gewenste selectie uit te filteren;
3. Eventueel kun je deze gegevens Exporteren.

In onderstaande video wordt een uitleg gegeven over hoe je een gast en een label in Booking Experts kunt aanmaken.

Gasten toegang verlenen tot 'Mijn omgeving'

Gasten kunnen, indien je hiervoor een widget geplaatst hebt op je site, direct toegang krijgen tot hun Mijn omgeving.
Indien je de gast direct een toegangsmailtje wilt versturen kan dit vanuit de gastenkaart.

1. Ga naar het tabblad Gasten of zoek de gast rechts bovenin;
2. Klik op de juiste gast;
3. Klik op Mijn omgeving;
4. Klik op Verstuur toegangslink.

Indien je even mee wilt kijken met de gast heb je ook de mogelijkheid om deze te imiteren.