Eigenaar koppelen aan periodieke kostenposten

Nadat de periodieke kostenposten aangemaakt zijn is het noodzakelijk om deze te koppelen aan een eigenaar. Je kan een periodieke kostenpost koppelen aan een eigenaar via de eigenaren afspraak.

Eigenaar koppelen aan periodieke kostenposten via eigenaren afspraak

Zoek via het scherm afspraken in de eigenaren module de afspraak op waar je de periodieke kostenpost aan toe wilt voegen. Je kan in dit scherm filteren op object en/of op eigenaar. Klik de afspraak aan welke je wilt wijzigen. Vervolgens klik je op bewerk. Vink de periodieke kostenposten aan welke voor deze eigenaar van toepassing zijn.

Heeft de eigenaar nog geen afspraak? Zoek dan eerst het object op waar je de eigenaar aan wilt toevoegen. Klik op het tabblad eigenaar en op de knop +nieuwe afspraak. Je kan gelijk de gewenste periodieke kostenposten aanvinken.

Indien een kostenpost wel van toepassing is, maar je wilt de prijs van de periodieke kostenpost overschrijven, dan kun je de aangepaste prijs invoeren bij Aangepaste prijs. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een prijs per m2 hanteert en je per eigenaar de prijs voor de huur wil bepalen.