Verwachte periodieke kostenposten factuur

Verwachte periodieke kostenposten factuur

Bij het aanmaken van de eigenaar kun je aangeven wanneer de eigenaar de eerste factuur moet ontvangen en of hij deze vooruit betaald.


Is de datum van de eerste factuur bijvoorbeeld op 01-04? Dan zal je elk jaar 14 dagen voor 01-04 een melding zien in het overzicht Verwachte periodieke facturen.


De facturen die volgen worden klaargezet op basis van de laatst gefactureerde periode. Bijvoorbeeld: De laatst gefactureerde periode is 01-01 tot 31-12. Het volgende jaar zal de factuur worden klaargezet op 17-12. Ofwel: 14 dagen voor de laatst gefactureerde periode van het vorige jaar.

Wil je verwachte periodieke facturen eerder ophalen en versturen? Zet dan het vinkje Toon alleen eigenaar afspraken waarvan de periodieke factuur binnen 2 weken verstuurd dient te worden aan. Klik op Factureer achter de factuur welke je wilt aanmaken.

Voorgestelde te factureren periodieke kosten

In het Verwachte periodieke facturen overzicht geeft Booking Experts een voorgestelde selectie met periodieke kosten welke over (verschillende) periodes afgerekend moet worden.

Hierin worden afspraken gegroepeerd op basis van:

  1. Af te rekenen periode;
  2. Af te rekenen periodieke kostenposten.

Doordat de periodes en kosten gegroepeerd worden weergegeven, wordt hiermee de mogelijkheid geboden om overeenkomende periodes in bulk te versturen. In bulk versturen betekent dat je de geselecteerde facturen in 1 keer kan versturen.

Tevens kan je hierbij de factuurdatum in bulk aanpassen. Dit betekent dat je de factuurdatum voor meerdere facturen in 1 keer kan aanpassen.

Nadat de facturen zijn aangemaakt kunnen deze terug gevonden worden in het overzicht van de conceptfacturen.

Door hier te filteren op het soort factuur (in dit geval het type Periodiek) en de aanmaakdatum, kun je hier een selectie in één keer per mail versturen, markeren als handmatig verstuurd of verwijderen.

Je kan alleen periodieke facturen aanmaken bij een eigenaar die actief is.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.