Eigenaar en periodieke kostenposten (facturatie)

Periodieke kostenposten kan je in rekening kan brengen bij eigenaren (jaarfacturen). Denk hierbij aan parklasten en kosten voor het tuinonderhoud. Ook jaarplaatshouders verwerk je in Booking Experts als zijnde Eigenaar. De kosten van de jaarplaats breng je ook op deze manier in rekening.

Standaard periodieke kostenpost aanmaken

De periodieke kostenposten dienen eerst aangemaakt te worden voordat ze bij een eigenaar in rekening gebracht kunnen worden. Meer informatie hierover lees je hier.

Eigenaar koppelen aan periodieke kostenposten

Nadat de periodieke kostenposten aangemaakt zijn is het noodzakelijk om deze te koppelen aan een eigenaar. Je kan een periodieke kostenpost koppelen aan een eigenaar via de eigenaren afspraak.

In dit artikel lees je hier meer over.

Een periodieke factuur maken

Als de periodieke kostenposten zijn toegekend aan een eigenaar, dan kan een factuur worden aangemaakt. Hoe? Dat lees je hier.

Periodieke kostenposten overslaan

Wil je een kostenpost tijdelijk niet in rekening brengen bij de eigenaar, maar op een later moment wel weer? Dan kun je ervoor kiezen om de periodieke kostenpost over te slaan. De kostenpost komt dan in het overzicht van de overgeslagen periodieken te staan. De kostenpost blijft hierdoor wel bewaard en wordt enkel overgeslagen voor de aangegeven periode. Lees hier hoe je een periodieke kostenpost kan overslaan.

Periodieke kostenposten aangepaste periode

Als je ervoor kiest om periodieke kosten in rekening te brengen dan heb je de mogelijkheid om voor één (of meerdere) periodieke kostenposten een aangepaste periode te selecteren. Deze optie is interessant voor periodieke kostenposten met een jaarbedrag, omdat er één bedrag voor het hele jaar ingesteld is. Deze optie geeft je de mogelijkheid om het jaarbedrag in (meerdere) delen op te splitsen en te factureren. Om dit in te stellen lees dan dit artikel.

Verwachte periodieke kostenposten factuur

Bij het aanmaken van de eigenaar kun je aangeven wanneer de eigenaar de eerste factuur moet ontvangen en of hij deze vooruit betaald.

Is de datum van de eerste factuur bijvoorbeeld op 01-04? Dan zal je elk jaar op 01-04 een melding zien in het overzicht Verwachte periodieke facturen.

Overzicht afspraken/periodieke kostenposten per eigenaar

Je kunt van alle eigenaren de afspraken exporteren. Zo zie je gelijk bij welke periodieke kostenposten er per eigenaar in rekening worden gebracht. Hiervoor ga je naar het de Eigenaren module. Klik in het rechtermenu op Afspraken. Rechts onderin je scherm kan je op Exporteer klikken.

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.