Periodieke kostenpost overslaan

Wil je een kostenpost tijdelijk niet in rekening brengen bij de eigenaar, maar op een later moment wel weer? Dan kun je ervoor kiezen om de periodieke kostenpost over te slaan. De kostenpost komt dan in het overzicht van de overgeslagen periodieken te staan. De kostenpost blijft hierdoor wel bewaard en wordt enkel overgeslagen voor de aangegeven periode.

Periodieke kostenpost overslaan

Ga naar de Verwachte periodieke facturen klik achter een kostenpost op factureer. Vervolgens kan je klikken op overslaan. Je ziet dan een pijltje met Overgeslagen periodieken verschijnen. Deze kan je openen om in te zien welke periodieke kostenposten overgeslagen zijn.

Als je een kostenpost overslaat en hieraan een automatische periodieke taak gekoppeld is zal de gekoppelde taak niet ingepland worden. Wanneer het de bedoeling is dat de taak wel ingepland moet worden maar de kostenpost hoeft niet gefactureerd te worden aan de eigenaar dan raden wij je aan om de kostenpost niet over te slaan maar te factureren met 0 euro.

Periodieke kostenpost niet meer overslaan

Klik op het pijltje bij Overgeslagen periodieken. Door achter de kostenpost op de knop Niet overslaan te klikken komt de kostenpost weer tussen de te factureren periodieke kostenposten te staan.