Booking.com app koppelen

In de Booking.com app ga je naar Booking.com accommodaties om een koppeling op te zetten.

Koppel met Booking.com

Klik op Koppel met Booking.com om een account op Booking.com aan te maken. Voer het e-mailadres in waarmee je de overeenkomst getekend hebt. Klik op Forgotten your password om een wachtwoord aan te maken.

Booking.com accommodatie(s) toevoegen

Klik op +Booking.com accommodatie om een accommodatie toe te voegen. Heb je al een hotel ID dan vul je deze in. Deze vind je in het Extranet van Booking.com en is het overkoepelende ID (bijv. 11967752).

Staat je accommodatie nog niet op Booking.com? Kies dan voor 'Nee maak een nieuwe Booking.com accommodatie'.

Booking.com accommodaties

Booking.com werkt met accommodaties en met kamers. Er zijn totaal 7 verschillende soorten accommodaties binnen Booking.com:

  • Hotel - meerdere types koppelen is mogelijk
  • Appartement - hieraan kan je maximaal 1 type koppelen
  • Vakantiepark - meerdere types koppelen is mogelijk
  • Villa - hieraan kan je maximaal 1 type koppelen
  • Vakantiehuis - hieraan kan je maximaal 1 type koppelen
  • Camping - meerdere types koppelen is mogelijk
  • Chalet - hieraan kan je maximaal 1 type koppelen

Het is van belang dat je hierin de juiste keuze maakt. Over het algemeen maak je als vakantiepark of camping 1 accommodatie aan in Booking.com waaronder je alle types als kamertypes aanmaakt.

Tenzij het noodzakelijk is dat ieder type in Booking Experts apart in de zoek en boek resultaten op Booking.com weergegeven dient te worden. Dan maak je per type een accommodatie aan.

Voor verhuurorganisaties is het heel gebruikelijk om ieder type apart in de zoek en boek te vermelden ook omdat deze accommodaties meestal niet op hetzelfde adres staan. Je maakt dan per type een accommodatie aan.

Facturatiemethode

Je hebt hier de keuze uit Booking.com collect en Booking Experts collect.

Booking Experts Collect

De boekingsfactuur wordt in Booking Experts opgemaakt. Betalingen verlopen via Booking Experts (eventueel via VCC)

Booking.com Collect

Booking.com factureert de gast en betalingen worden via Booking.com afgehandeld. Er wordt een kanaalfactuur gemaakt en Booking.com betaalt je uit.


Wil je de voor- en nadelen van deze facturatiemethodes weten? Lees dan dit artikel.

Kale huurprijzen of all in prijzen

BELANGRIJK! Kostenposten dienen nog wel zelf aangemaakt te worden in Booking.com als in Booking Experts. Dit wordt niet mee gesynchroniseerd. 

Let bij het aanmaken van een accommodatie goed op of je kale huurprijzen gaat versturen of all in prijzen. Bij kale huurprijzen worden de kostenposten niet meegenomen in de prijs die met Booking.com gesynchroniseerd wordt. Je dient dan in Booking.com de kostenposten dan exact zo in te stellen als je in Booking Experts ingesteld hebt. Let er dan wel op dat je aangeeft dat de kostenposten nog niet inbegrepen zijn in de prijs.

Bij all in prijzen worden de kostenposten in de totaalprijs meegenomen. Je hoeft de kostenposten dan niet apart in Booking.com aan te maken. Tenzij je aan de gast wilt laten zien wat er inbegrepen is. Let er dan wel goed op dat je bij het aanmaken van de kostenposten in Booking.com dat je hier aangeeft dat deze inbegrepen zijn in de prijs.

Booking.com accommodatie activeren

Wanneer je de booking.com accommodatie aangemaakt hebt dien je deze te activeren. Hiervoor klik je op koppeling activeren.

Blijft de koppeling op inactief staan? Klik op het i'tje achter Inactief om de reden hiervan terug te vinden.

Prijsprofiel toevoegen

Om de prijzen te synchroniseren zul je een prijsprofiel moeten koppelen. 

Bij een nieuwe accommodatie zal standaard een prijsprofiel aangemaakt worden. Dit prijsprofiel kun je koppelen aan de types. In Booking.com wordt het prijsprofiel aangemaakt en gekoppeld aan de kamers. 

Desgewenst is het mogelijk om het prijsprofiel te bewerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de prijsfactor aan te passen. Hiermee kan je de prijs uit de prijslijst verhogen met een gewenste factor. Stel de prijzen op Booking.com mogen met 10 % verhoogd worden ten opzichte van je prijslijst dan kies je een prijsfactor van 1,10.

Het is ook mogelijk om zelf prijsprofielen toe te voegen. Dit kan handig zijn als je gebruik wilt maken van bijvoorbeeld non-refundable tarieven.

Bestaande prijs profielen koppel je via +prijsprofiel. Je selecteert het prijsprofiel en de bijbehorende types die je aan het prijsprofiel wilt koppelen.

Het invoeren van het minimum aantal nachten dien je te verwerken in het prijsprofiel, dit wordt niet automatisch overgenomen uit Booking Experts.

Gekoppelde types toevoegen

Om de types welke je aan deze accommodatie wilt toevoegen te koppelen klik je op + Gekoppeld type.

Bestaande kamers koppelen

Heb je reeds kamers op Booking.com staan klik dan op ja en de types zullen gekoppeld worden met de bestaande Booking.com kamers. Alle kamers die momenteel aangemaakt zijn in jouw Booking.com accommodatie zullen getoond worden. Deze dien je 1 voor 1 te koppelen aan een type in Booking Experts.

Nieuwe kamers toevoegen

Heb je nog geen kamers op Booking.com staan dan kan je klikken op nee en selecteer je de types welke je wilt gaan koppelen.

Na het aanmaken van de gekoppelde types kan je deze met de 3 puntjes achter het gekoppelde type de koppeling activeren en handmatig prijzen en beschikbaarheid doorsturen.

Afhankelijk van de soort accommodatie kun je ook de kamernamen wijzigen. 

Nadat je de nieuwe Booking.com accommodatie aan hebt gemaakt, wordt er een e-mail met een uitnodiging gestuurd die je dient te accepteren om de accommodatie in je bestaande account te krijgen.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.